El viatge de somni de Catatrux:
Un viatge de somni seria anar a la Petita Diomedes de l’Estret de Bering, veure la seva petita escola si encara dura i jugar amb els nens a la seva neu abans de que es desfagi. Els motius són inexplicables perquè els somnis obeeixen a impulsos que la raó intenta justificar però la seva força és més instintiva que raonable Amb qui aniríem? amb qualsevol dels de casa però només anant-hi ells ja ho viuríem com a real a través de les seves emocions.
Amb aquestes paraules Catatrux vol compartir el seu viatge de somni amb nosaltres, entrant així al sorteig de 3 exemplars del llibre La vuelta al mundo puerta a puerta.
La Wikipèdia explica: La mar de Bering és una massa d’aigua de l’oceí Pacífic que comprèn, de sud a nord, l’espai que hi ha entre les illes Aleutianes i les Komandórskie fins a l’oceí Àrtic i, d’oest a est, el que hi ha entre Sibèria (i la península de Kamtxatka) i Alaska. Ocupa una superfície d’uns dos milions de km². L’estret de Bering la separa de la mar dels Txuktxis, a l’oceí Àrtic. Aquesta mar deu el nom al primer europeu que la va descobrir navegant-ne les aigí¼es, que fou el danès Vitus Bering. L’ecosistema de la mar de Bering inclou molts recursos, repartits entre la jurisdicció dels Estats Units, Rússia i aigí¼es internacionals. La interacció entre els corrents, el gel marí i l’aigua fa que sigui un ecosistema ric i vigorós.
Diomede menor és una de les illes que hi ha al mig de l’estret de Bering, un espai marítim de 85 km que separa Alaska (Estats Units) de Sibèria (Rússia). L’illa gran pertany a Rússia i estí deshabitada i la petita pertany a Estats Units i hi viuen unes 170 persones.
Font: Diomedes, la isla del fin del mundo.
A mi m’encantaria anar-hi algun dia. Si hi has estat, explica’ns la teva experiència!
Fotos: Wikipedia, Coast Guard