Nilaveli, la costa est d’Sri Lanka

Teníem previst anar a passar 10 dies a la costa sur del país, però al comprar el bitllet de tren, en una “oficina de turisme” (que més aviat volien vendre’ns la necessitat d’un conductor privat), ens van dir que ara al sud plovia bastant i encara era època de monsó, que millor anar l’est.

Així que agafem un tren nocturn de Colombo a Trincomalee i arribem a les 5:30. Tot tancat menys els conductors de Tuktuk que insisteixen en portar-nos a qualsevol lloc, ens ofereixen hotels a diferents ciutats i s’estranyen que només vulguem anar a una cafeteria. Al nostre allotjament està a Nilaveli, a 15 km de distància, però no ens hi podem presentar a les 6 del matí… així que anem fent temps. Després d’esmorzar agafem un taxi fins allà, on passarem els propers 10 dies.

És un poblet de platja rural i molt tranquil on cadascú té els seus animals (gallines, vaques, cabres… i moooolts gossos) i el seu hort i jardí. Les diferents religions conviuen de forma molt integrada… i ara hi ha una casa hindú, uns mesquita musulmana al costat i una altra catòlica més amunt. Si ve la religió principal del país és el budimse, l’hinduisme i l’islam són molt visibles i presents.

Estem a una guesthouse molt acollidora i ens cuiden com si fóssim de la família. Han vist els canvis i dificultats recents del viatge i ens tracten super bé. Molt recomanable: Coconut Leaf Shadow Guesthouse

Anem cada dia a la platja i ens hem fet amics del propietari del Pearl Dive center, que ens deixa una tabla de surf cada dia i amb qui hem realitzat l’excursió de snorkel a la barrera de corall.

Hi ha un parc nacional a la illa Pigeon Island, però només l’accés al parc és molt car (encarint molt el preu final del tour) i preferim fer snorkel anant amb barca fins a les White Rocks, on hi ha esculls de coralls i molts peixos, sense arribar a desembarcar a l’illa.

Aquí els preus són molt més assequibles i sovint ens surt més a compte que ens facin el menjar a la mateixa casa. Arròs fregit amb truita o l’arròs amb 3 curris de verdures, són espectaculars i al repartir-ho ens surt a menys de 2€ per persona.

El poblet on estem és ben senzill, i el supermercat més gran equivaldria al colmado d’algun càmping i poca cosa més. Així que per passar 10 o 12 dies, ens cal una mica més de varietat i hem decidit anar un dia a Trincomalee, la capital de la zona, a 15 km d’aquí.

En principi el bus passa cada mitja hora però hem estat esperant ben bé una hora fins que ha arribat, i estava ple com un ou. Ens han fet pujar igualment i uns metres més enllà encara hi seguien apretant gent endins. Els nens mai havien anat en un bus així. Tothom ens volia ajudar aguantant la motxilla i posant algún dels nens a la falda d’algú perquè no anessin drets i apretats tot el trajecte.

A Trincomalee calia comprovar els horaris dels autobusos per continuar el viatge cap a Kandy la setmana que ve i hem anat fins al Fort, on a l’entrada hi ha un parc amb cérvols. Hem anat al super, una mica de fruita i llaunes de tonyina (que és la font del nostre dinar).

Com que l’experiència en bus no els ha convençut em decidit tornar amb tuk tuk, que als nens els hi encanta i ha anat molt bé.

2 comments

  1. Laura Balague

    Les fotos son espectaculars!

    1. Gloria

      Totalment d’accord! I jo tampoco hagues volgut tornar en bus! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.